Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

08 septembrie 2010

”Let's do it Romania” la Radio Medias.

Zi importanta 7 septembrie, pentru echipa LDIR Medias. Desi este a doua oara cand ne invita la radio doamna Tatiana, nu pot spune deloc ca nu am avut emotii. Radio Medias isi are sediul intr-unul din turnurile vechi ale cetatii Mediasului, o locatie superba si ..inspiratoare. Ne-am prezentat "la post" cu o jumatate de ora mai repede, am focut fotografii din cel mai inalt punct al turnului si am constatat ca..este frumos orasul vazut de sus, in amurg, nu se vad...deseurile.

Asta a facut sa ne destindem un pic si timp de 2 ore am vorbit pe indelete despre mai tot ce inseamna Let's do it Romania, pentru Romania si pentru Medias.Cum a luat nastere priectul in tara noastra, cum ne-am implicat noi cei inscrisi pana acum voluntari, dar mai ales ce mai putem face in timpul care a ramas pentru marirea numarului de voluntari, pentru a sensibiliza si coopta parteneri mai..puternici si am incercat sa responsabilizam ascultatorii cu privire la schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator.

Doamna profesor Lenuta Moldovan, dascalita la Scoala Nationala de Gaz, implicata in proiect inca din primele zile, dupa ce am aflat despre existenta lui, Sonia Bungiac si Teodora Ciungu eleve de clasa a XII, la profilul ecologic, au vorbit mult si argumentat despre felul in care PET-urile polueaza mediul, despre ecosisteme de care trebuie sa avem grija, noi, iar eu am incercat sa punctez chestiuni concrete despre desfasurarea evenimentelor pe data de 25 septembrie. Tatiana ne-a ajutat sa ne facem intelese si-i multumim pentru felul in care a stiu sa ne detensioneze.Multumim Tatiana, multumim radio Medias. Va asteptam sa ne fiti alaturi si in Marea zi de curatenie.

Let's do it!

2 comentarii:

Sonya spunea...

ne-am descurcat si speram ca mediesenii sa ne fi auzit si pe 25 sa ni se alature :)

ANCUTA spunea...

NE VEDEM PE 25 SEPT CU MANUSI:)

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.