Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

11 septembrie 2010

”Let's do it, Romania” din Medias in Monitorul de Cluj


Cateva sute de persoane din Medias si zonele invecinate s-au inscris deja la actiunea de igienizare care va avea loc pe 25 septembrie. Intr-o singura zi, in toata tara, se vor strange toate deseurile din zone deja identificate. Ce i-a determinat pe medieseni sa se alature proiectului, aflati din raidul-ancheta realizat de reporterul Monitorului.

Alex Negraru, elev
„Sunt foarte entuziasmat de acest proiect si am decis sa dau o mâna de ajutor sa facem curatenie în tara. Singura, ea nu se poate curata”.

Sonia Bungeac, eleva
„Când mi s-a prezentat acest proiect am fost foarte încântata de idee si am spus ca trebuie sa îl transmit mai departe. Particip si îi îndemn si pe altii sa o faca”.

Cristina Pustai, coordonator
„Proiectul Let’s Do It România nu este unul exclusiv ecologic. Din punctul meu de vedere, principalul obiectiv este sa constientizam la nivel national ca România are o problema cu deseurile. De fapt tara noastra a fost somata de Uniunea Europeana sa rezolve aceasta problema. Asa s-a si nascut proiectul”.

Teodora Ciungu, eleva
„Dorim sa schimbam tara, asa nu se poate. Daca ne uitam în jur vedem o lipsa de respect si de bun simt fata de mediu. Lumea arunca pe jos tot ce îi prisoseste”.


Articol extras din: Monitorul de Cluj

4 comentarii:

Anonim spunea...

bravo

Feri spunea...

Monitorul de Medias...numai ca Medias si Cluj au aceeasi pagina :)

Anonim spunea...

Bine Feri:)

MC spunea...

Monitorul de Medias s-a mutat in "casa noua" online, asa ca va asteptam pe www.monitoruldemedias.ro!

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.