Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

23 iulie 2010

Printre definitii

Intr-un compartiment de tren, in drum spre concertul AD/DC, intr-un dialog, absolut inaltator, cu un domn (profesor, septuagenar) ma pomenesc vorbindu-i despre LDIR, ca fiind cel mai mare proiect de ecologizare, propus vreodata in Romania. Elegant nedorind sa-mi disipeze luminitele din privire, mi-a atras atentia..."un proiect de salubrizare, domnisoara(:), a fost amabil), ecologizarea inseamna ceva mai mult"..am zambit. Am facut si eu ce ar fi facut oricine (chiar si Maia de-ar stii citi) am cautat in dictionare.

SALUBRIZÁ, salubrizez, vb. I. Tranz. A face salubru pentru populaţie locul de trai sau de muncă. – Salubru + suf. -iza.
ECOLOGIZÁ vb. tr. a asigura un mediu natural, sănătos. (< econolog/ie/ + -iza),

Lansez asadar o dezbatere si astept specialistii sa lamurim problema. Ecologizam sau salubrizam? Sau conteaza mai putin, ideea este SA FACEM CEVA, pentru un mediu mai ..vesel.

2 comentarii:

Alin spunea...

Salubriza este corect! Am invatat lectia asta acum vreo zece ani pe lista de mesaje Alpinet:-)

Cristina Pustai spunea...

Asa-i Alin. Ecologizarea inseamna sa ai grija un pic mai in profunzime de ecostisteme. :)

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.