Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

17 ianuarie 2011

despre Medias Mentorship

Pe Google gasesti deja zeci de pagini despre acest proiect. De regula date preluate de pe pagina lui Mircea Hodarnau. Au mai scris, asa.... cu tusa personala despre Subiect, Feri Teglas si Tiberiu Rus de la Dianthus Medias... si nu reiau expozeurile lor, va invit sa le cititi. Imi permit, cu respect sa deschid un dialog cu autorul acestei stiri: MediasInfo

"Am citit recent despre initiativa locala denumita “ ” si ma bucur ca m-a facut sa ma gandesc la acest subiect. Din pacate insa, nu m-a convins. De ce?
  1. pentru ca tinerii carora li se adreseaza cred ca prefera sa stea pe facebook, twitter, yahoo messenger si ziarele de cancan (cunosc exemple concrete)
  2. pentru ca am avut ocazia sa particip la asa numitele team-buildinguri si sa simt pe pielea mea inutilitatea acestora, timpul pierdut vorbind de dragul vorbei si sa realizez in scurt timp ca intalnirile pentru echipe sunt facute doar pentru a “mangaia” vanitatea si orgoliul organizatorilor
  3. pentru ca, daca vrei sa realizezi ceva in viata, nu e nevoie sa te duci sa ii asculti pe altii. Mai intai trebuie sa te asculti pe tine si apoi sa inveti. Nu din auzite, ci facand.
Poate ca sunt pesimist, dar nu mai cred de mult in initiativele cetatenesti de felul asta. Ma poate convinge cineva ca gresesc?"
Declar din start ca nu doresc sa fiu "cineva"-ul care sa convinga, vreau doar sa ofer gratuit:), o contraperspectiva.
1. Site-urile de socializare pot avea un rol pozitiv, benefic, asa ca orice alta "descoprire" a umanitatii. "Tinerii carora li se adreseaza" proiectul Medias Mentorship, pot afla acest lucru daca , acestea le sunt prezentate si altfel...
2. Hai sa inlocuim "vanitatea si orgoliul organizatorilor", cu altceva ..de exemplu cu "viziune si initiativa" sau  dorinta si credinta...
3. Ca sa "realizezi ceva in viata" este necesar absolut sa te cunostipe tine insuti, sa stii ce poti, sa-ticunosti limitele...dar un raspuns firesc, un feedback corect ilpoti obtine usor integrandu-te in social, si asta inseamna automat sa ii vezi si sa ii auzi si " pe altii"

1 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.gomentorship.ro/

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.