Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

06 noiembrie 2010

Spune-i Maestre, Motului Pitis


Maestre spune-i Motului Pitis, ca stii ce fior am simtit cand am aflat ca ai plecat sa te intalnesti cu el. Spune-i ca stii ce buimacita am ramas sa  gandesc, egoist... ca ai plecat, cand mai aveai atatea sa imi spui si cand inca nu terminasem scrisoarea,... asta pe care o scriu acum. Spune-i ca ai vazut cum nu ma ascultau nici degetele nici tastatura cand incercam sa scriu..." Adrian Paunescu..nascut la data, decedat la data.." in incercarea, mea, nelalocul ei parca, de a inscrie ziua in care ai plecat, intr-un calendar fara luni si fara zile, doar cu file..
Spune-i Maestre Motului Pitis ca m-ai iertat pentru toti anii in care nu am stiut sa inteleg ce spui, ce canti, ce strigi.....si mai spune-i ca imi este deja foarte dor de tine.

2 comentarii:

carpediem spunea...

Moartea lui Adrian Paunescu a provocat in mass-media o reactie tipic romaneasca. Paunescu-poetul vs. Paunescu-omul politic a fost registrul sub care mass-media a condus abordarea.
Eu nu sunt judecatorul destinului unui om, n-am cum, pentru ca am propriul meu destin, caruia abia ii fac fata.
Dumnezeu sa-l ierte!

Anonim spunea...

Desi a trecut deja un an de la moartea maestrului Adrian Paunescu, el va ramane pe veci in sufleteles si in inimile noastre. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.