Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

06 iunie 2010

Mai curat! Romania s-a mobilizat de Ziua Mediului

 

De azi avem o tara putin mai curata, daca cei care-au iesit la un gratar n-au lasat prea multa mizerie. De cand s-a luminat, mii de oameni au adunat gunoaie pentru c-a fost Ziua Mondiala a Mediului.


Au strans tot ce-au aruncat altii, care nu s-au gandit ca o punga din plastic "traieste" mai mult decat noi si se descompune in sute de ani, timp in care ii face numai rau planetei.


In Bucuresti, am avut si un invitat de seama, primarul Romei, Giovanni Alemanno, care a vizitat padurea Baneasa.
BUCURESTI

Incantat sa vada atatia voluntari pregatiti sa curete padurea Baneasa, primarul Romei a dat municipalitatii un exemplu: in Italia cei care arunca gunoaie sunt pedepsiti.
"Daca se arunca o hartie pe strada amenda este de 50 de euro, dar daca se arunca ceva mai mare, cum ar fi un televizor, se plateste o amenda de 250 de euro", explica Giovanni Alemanno.

Pentru un Bucuresti mai curat au marsaluit si aproape 2.000 de elevi de la 12 licee din Capitala.
TIMISOARA
In Timisoara, 80 de voluntari au luat la pas Padurea Verde.
Astazi a fost, insa, doar o curatenie de proba. Marea ecologizare va avea loc pe 25 septembrie, cand membrii proiectului "Let's do it, Romania!" vor sa curete toata Romania intr-o singura zi, dupa modelul din Estonia, Letonia si Lituania. Pentru asta, au nevoie de ajutor.
BRASOV

La Brasov, voluntarii vor intocmi o harta virtuala a gunoaielor, ca sa stie pe 25 septembrie unde sa mearga.

JUDETUL ALBA

In muntii Apuseni, printre cei 600 de voluntari a fost si ministrul Mediului, care a ajutat la curatarea afluentilor Ariesului.
PITESTI

Studentii din Pitesti au sarbatorit Ziua mondiala a Mediului intr-un stil mai putin obisnuit: au facut un graffitti urias, de 900 de metri patrati, exact in centrul orasului, in fata primariei. Bineinteles, au folosit o vopsea prietenoasa cu mediul.


Articol extras de pe site-ul Stirile Pro TV.ro
          http://stirileprotv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.