Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

25 iunie 2010

Let's do it,Romania la PRO TV

Daca tineti la frumusetile acestor meleaguri, participati la campania Let's Do It, Romania! Este timpul sa demonstram ca putem sa curatam toata tara, intr-o singura zi.

Inspirati de vecinii din alte state, o mana de tineri si-au pus sperantele intr-un proiect independent si vor ca in 25 septembrie sa facem luna in jurul nostru. Pentru asta au nevoie si de voluntari.

Doar pentru ca unii oameni s-au mutat cativa metri mai departe de resturile aruncate in iarba, nu insemna ca mizeria nu exista. Exista, si dupa fiecare zi de picnic muntele creste din cauza celor care nu au respect nici pentru ei, nici pentru natura.

Momane de gunoi gasim la marginea fiecarui oras si in fiecare padure. Uneori, toti suntem de acord ca asa nu se mai poate, insa cineva trebuie sa si faca ceva. Organizatia "Let's Do It Romania" se declara gata de lupta.
Nimic nu este imposibil. S-a demonstrat in Estonia, Letonia, Lituania sau Portugalia, unde au avut loc actiuni de ecologizare. Rezultatele au fost peste asteptari.

Asadar 25 septembrie este zi de curatenie generala.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.