Identitate si repercusiuni

Intamplari minunate dintr-un trecut nu prea indepartat care imi construiesc, inca, identitatea...

19 aprilie 2010

"Let's do it,SNG" in Monitorul de Cluj

Romania curata
Data publicarii: 19/03/2010

Mediesenii se implica in proiectul de curatenie „Let’s do it Romania”. Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi! Asta isi propune sa faca proiectul „Let’s do it Romania”, cu ajutorul voluntarilor din intreaga tara. Concret, intr-o zi de sambata din luna septembrie, Romania va fi igienizata timp de mai multe ore de sute de mii de voluntari. La Medias proiectul „Let’s do it Romania” a fost initiat de Cristina Pustai, bibliotecar la Scoala Nationala de Gaz. Pana in prezent, circa 100 persoane s-au inscris ca si voluntari pentru a face curatenie in locurile in care locuiesc. „Doar pentru ca te muti cu 2 metri mai departe de o gramada de gunoi cand iesi la picnic, asta nu inseamna ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru ca alegi sa te uiti in alta parte, asta nu inseamna ca in apele raului care iti alimenteaza orasul cu apa potabila nu plutesc zeci de mii de PET-uri si pungi. Doar pentru ca nu fotografiezi si muntii de gunoaie cand pleci in vacanta, asta nu inseamna ca ei nu erau acolo. Ce-ar fi sa schimbam foaia? Ce-ar fi sa ne notam in calendar o data importanta pentru fiecare dintre noi: aceea in care sute de mii de romani au spus ”Stop!” si sa curatam tara de PET-uri, pungi si hartii lasate de altii, purtate de vant si apa in cele mai frumoase locuri din Romania?” spune Cristina Pustai. Elevii care s-au inscris deja ca si voluntari in acest proiect spun ca isi doresc o tara mai curata, si ca acum au sansa de a face ceva in acest sens. „Toti ne dorim o tara mai curata, iar acum avem ocazia sa facem acest lucru. Incercam sa determinam cat mai multa lume sa se inscrie, dorim sa implicam tineri, batrani, oameni de toate varstele, sa facem un lucru frumos pentru orasul nostru” spune Teodora Ciungu, unul dintre voluntarii care au aplicat deja la acest proiect. A. P

Articol extras din ziarul Monitorul Cluj

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Cuvant inainte

S-au scurs aproape trei luni de cand am luat stiinta despre LDIR. Vorbesc zilnic despre LDIR si functie de cei carora ma adresez , percep diferit fenomenul. Conceptul LDIR s-a metamorfozat in scurt timp si ma ofer voluntar sa ma las surprinsa de tot ce el ar mai putea insemna.
L-am numit , denumit si renumit astfel; actiunde de ecologizare, fenomen psihosocial, un drept la apartenenta, un act de constientizare, un fel Anume de a vorbi copilului tau despre,,,"lume"
Oricare dintre aceste abordari te-a facut sa vibrezi, fii curios, mergi mai departe incearca sa patrunzi singur sensul, rolul si rostul unui astfel de demers. Fa tot ce iti sta in putere ca primavara viitoare sa fie...un pic altfel...mai curata.

Cristina Pustai, Bibliotecar, Scoala Nationala de Gaz Medias. Coordonator ”Let's do it,Romania” la Medias (01.04.2010)

Persoane interesate

 
Copyright (c) 2010 Cristina Pustai. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.